Ingangsdatum: 21 maart 2025
Download Algemene Voorwaarden T-Level B.V.
General Terms and Conditions Voorwaarden T-Level B.V.
1. Begripsbepalingen
T-Level: T-Level B.V. en/of haar rechtsopvolgers (hierna genoemd T-Level).
Cliënt: De contractuele wederpartij van T-Level, niet zijnde een consument.
Overeenkomst: Een detacheringsovereenkomst op grond waarvan T-Level een medewerker ter beschikking stelt aan de client.
Medewerker: Medewerker in dienst van T-Level en die in het kader van de overeenkomst wordt ingezet.
Partij: Cliënt of T-Level.
2. Toepasselijkheid
2.1 Deze algemene voorwaarden gelden voor alle overeenkomsten en offertes van T-Level met cliënten, zowel mondeling als schriftelijk.
2.2 Afwijkingen gelden alleen als deze schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene voorwaarden van de cliënt worden expliciet uitgesloten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
3. Offerte
3.1 Alle aanbiedingen van T-Level zijn vrijblijvend en gelden maximaal 30 dagen, tenzij anders vermeld. Een mondeling aanbod geldt alleen als het schriftelijk wordt bevestigd.
3.2 Duidelijke vergissingen of fouten, zoals typfouten of verkeerde tarieven, zijn niet bindend voor T-Level, als het redelijkerwijs voor de cliënt duidelijk is dat het om een vergissing gaat.
3.3 Documenten die bij de offerte horen, zoals resumés van kandidaten of medewerkers, blijven eigendom van T-Level. Ze mogen niet zonder toestemming worden gebruikt, gekopieerd of gedeeld met derden. Als de cliënt het aanbod niet accepteert, moet hij alle ontvangen documenten en kopieën vernietigen.
3.4 Tenzij anders vermeld zijn alle prijzen exclusief omzetbelasting (BTW).
4. Inzet Medewerkers en kandidaten buiten T-Level om
4.1 De cliënt mag geen voorgestelde kandidaten of medewerkers van T-Level zelf in dienst nemen of op een andere manier voor zich laten werken binnen 12 maanden na hun voordracht, of tijdens hun inzet via T-Level, tenzij dit schriftelijk anders is afgesproken. Een “voorgestelde kandidaat” is iemand die T-Level aan de cliënt heeft gepresenteerd en is uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
4.2 Als de cliënt artikel 4.1 overtreedt, is hij T-Level een vergoeding verschuldigd ter dekking van werving- en selectiekosten en gederfde inkomsten. Deze vergoeding is 35% van het bruto jaarsalaris (inclusief vakantiegeld en andere emolumenten) van de betreffende kandidaat. Het salaris op het moment van indiensttreding bij de cliënt is hierbij bepalend. Als de cliënt deze informatie niet wil verschaffen hanteert T-Level voor de bepaling van de vergoeding de meest recente salarisindicatie zoals die door de kandidaat zelf bij T-Level is aangegeven.
4.3 De vergoeding dient door cliënt te worden voldaan binnen 14 dagen na factuurdatum. Bij te late betaling kan T-Level wettelijke rente en incassokosten in rekening brengen.
4.4 Afwijken van deze regels is alleen mogelijk als dit schriftelijk is overeengekomen.
5. Totstandkoming en wijzigingen opdracht
5.1 De overeenkomst komt tot stand op één van de volgende manieren:
5.1.1 Wanneer T-Level een schriftelijke overeenkomst verstuurt, vanaf de datum die daarop vermeld staat.;
5.1.2 Wanneer de cliënt een schriftelijke orderbevestiging verstuurt, vanaf de datum die daarop vermeld staat;
5.1.3 Door goedkeuring (digitaal of schriftelijk) van de eerste urenverantwoordingsstaat van de medewerker die door T-Level aan de cliënt ter beschikking is gesteld.
5.2 De cliënt mag de aard of omvang van het werk dat door een medewerker van T-Level wordt uitgevoerd wijzigen, zolang dit redelijk en haalbaar is, in goed overleg met de medewerker en T-Level gebeurt, en schriftelijk wordt bevestigd door T-Level. Als T-Level niet akkoord gaat met de wijziging en de cliënt deze toch doorvoert, heeft T-Level het recht om de overeenkomst te beëindigen voordat het aangepaste werk begint.
5.3 T-Level informeert de cliënt binnen tien werkdagen over de gevolgen van de wijziging, zoals de impact op het aantal uren, de tarieven, of de inzet van de medewerker.
5.4 De cliënt mag binnen tien werkdagen na ontvangst van de specificatie de gewijzigde overeenkomst intrekken als deze niet wordt geaccepteerd, of de opdracht verder aanpassen.
6. Beëindiging Overeenkomst
6.1 De overeenkomst eindigt automatisch op de afgesproken einddatum, zoals vermeld in de overeenkomst.
6.2 Beide partijen mogen de overeenkomst direct beëindigen, zonder opzegtermijn en zonder schadevergoeding, als een van de volgende situaties zich voordoet. Alle openstaande vorderingen worden dan direct opeisbaar:
6.2.1 Als een van de partijen zijn verplichtingen niet nakomt, zelfs niet nadat de andere partij een schriftelijke waarschuwing heeft gegeven en een redelijke termijn voor herstel is verstreken;
6.2.2 Als een van de partijen faillissement aanvraagt of failliet wordt verklaard;
6.2.3 Als een van de partijen voorlopige surseance van betaling krijgt of hierom vraagt;
6.2.4 Als er executoriaal beslag wordt gelegd op de eigendommen of het vermogen van een van de partijen.
7. Uitvoering
7.1 De werkzaamheden worden uitgevoerd op de locatie van de cliënt.
7.2 De cliënt zorgt ervoor dat de medewerker van T-Level in de gelegenheid wordt gesteld zijn werkzaamheden normaal uit te voeren, zoals overeengekomen.
7.3 De cliënt stelt alle benodigde informatie, werkruimte en hulpmiddelen beschikbaar aan de medewerker om het werk goed uit te kunnen voeren.
7.4 Er is door T-Level een geheimhoudingsverklaring opgenomen in de arbeidsovereenkomst van de medewerker. Hierin staat dat de medewerker alle vertrouwelijke informatie van de cliënt strikt geheimhoudt, zowel tijdens als na de opdracht. Er is een boetebeding opgenomen in de arbeidsovereenkomst voor het niet nakomen van de geheimhoudingsverklaring.
8. Hiërarchie
Medewerker verricht het overeengekomen werk onder leiding en toezicht van de cliënt.
9. Overmacht
9.1 Als T-Level door overmacht niet aan haar verplichtingen kan voldoen, worden deze verplichtingen opgeschort zolang de overmacht duurt. Overmacht betekent elke situatie buiten de controle van T-Level, die het onmogelijk maakt om de overeenkomst na te komen.
9.2 T-Level zal de cliënt informeren zodra er sprake is van overmacht.
9.3 Voorbeelden van overmacht zijn: werkstaking, blokkades, overheidsmaatregelen, natuurrampen, storingen in energie of communicatie, brand, oorlog, extreme weersomstandigheden, ziekte van de medewerker en andere onvoorziene omstandigheden die het werk onmogelijk of te kostbaar maken.
9.4 Tijdens de overmacht worden de verplichtingen van T-Level opgeschort, behalve voor verplichtingen die niets met de overmacht te maken hebben en al vóór de overmacht zijn ontstaan.
9.5 Als de overmacht drie maanden duurt, of als duidelijk is dat dit langer gaat duren, mogen beide partijen de overeenkomst beëindigen zonder opzegtermijn.
9.6 T-Level is niet verplicht om schade te vergoeden aan de cliënt tijdens of na een overmachtssituatie.
10. Betalingscondities
10.1 De cliënt moet facturen van T-Level binnen 14 dagen betalen. Verrekening met andere bedragen is niet toegestaan.
10.2 Als een factuur niet op tijd wordt betaald, moet de cliënt wettelijke handelsrente betalen vanaf de vervaldatum tot de volledige betaling. Daarnaast rekent T-Level 15% incassokosten over het openstaande bedrag, inclusief rente.
10.3 Bij te late betaling mag T-Level haar verplichtingen opschorten totdat de cliënt betaalt of voldoende zekerheid geeft. Als betaling uitblijft, kan T-Level de overeenkomst beëindigen na een schriftelijke waarschuwing, waarbij een redelijke termijn voor betaling wordt geboden. Schadevergoeding blijft daarbij mogelijk.
10.4 De cliënt mag geen betalingen verrekenen, korten of opschorten.
10.5 Betalingen van de cliënt worden eerst gebruikt om rente en incassokosten te betalen, daarna voor andere openstaande vorderingen.
10.6 Bezwaren tegen een factuur moeten binnen 14 dagen na de factuurdatum schriftelijk worden ingediend. Na deze termijn kan de cliënt geen rechten meer ontlenen aan een bezwaar. Betaling geldt als acceptatie van de factuur.
10.7 Een bezwaar tegen een factuur ontslaat de cliënt niet van de verplichting om te betalen.
10.8 De cliënt moet bedragen die verschuldigd waren vóór een situatie van beëindiging zoals beschreven in artikelen 6.2 of 9.5 alsnog betalen.
11. Aansprakelijkheid
11.1 De cliënt moet zorgen voor een veilige werkomgeving voor de medewerker en alle nodige maatregelen treffen om ongelukken en schade te voorkomen.
11.2 De cliënt is verantwoordelijk voor schade die de medewerker lijdt tijdens het werk, tenzij hij kan bewijzen dat hij aan zijn verplichtingen heeft voldaan of dat de schade door opzet of roekeloos-heid van de medewerker komt.
11.3 Als T-Level aansprakelijk wordt gesteld door de medewerker voor schade als bedoeld onder artikel 11.2, zal de cliënt T-Level vrijwaren.
11.4 De cliënt moet de privacy van de medewerker beschermen volgens de daarmee verband houdende wetgeving, zoals de AVG.
11.5 T-Level is niet aansprakelijk voor schade die ontstaat door foutieve of onvolledige informatie van de cliënt.
11.6 T-Level is alleen aansprakelijk voor directe schade door opzet of grove nalatigheid. Schade die redelijkerwijs voorkomen kon worden, valt hier niet onder. De cliënt vrijwaart T-Level voor claims van derden.
11.7 T-Level is verantwoordelijk voor het leveren van een medewerker die aan de eisen voldoet, maar niet voor schade veroorzaakt door de medewerker. De cliënt vrijwaart T-Level hiervoor.
11.8 De cliënt zorgt voor een aansprakelijkheidsverzekering voor de medewerkers van T-Level. De kosten hiervan zijn voor de cliënt.
11.9 Door de overeenkomst te ondertekenen, accepteert de cliënt alle aansprakelijkheden volgens artikel 6:170 BW, alsof de medewerker bij de cliënt in dienst is. Dit geldt ook na afloop van de overeenkomst.
11.10 De cliënt vrijwaart T-Level voor claims van medewerkers over bedrijfsongevallen of beroepsziekten tijdens hun werk bij de cliënt.
11.11 Als derden T-Level aanspreken voor schade die verband houdt met de uitvoering van de overeenkomst, moet de cliënt T-Level zowel buiten als in rechte ondersteunen en daarvoor alle nodige maatregelen nemen. Als de cliënt dit nalaat, kan T-Level zelf actie ondernemen, waarbij de kosten volledig voor rekening van de cliënt komen.
11.12 Als T-Level aansprakelijk is, geldt:
11.12.1 De aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van de facturen die aan de cliënt zijn gestuurd, met een maximum van zes maanden.
11.12.2 T-Level is alleen verantwoordelijk voor directe schade, niet voor indirecte schade zoals winstverlies of opzichtschade (schade die door of tijdens de looptijd van de overeenkomst wordt toegebracht aan zaken waaraan wordt gewerkt of aan zaken die zich bevinden in de nabijheid van de plaats waar gewerkt wordt).
11.13 T-Level is gerechtigd te kiezen tussen het herstellen van een tekortkoming of het crediteren van facturen.
11.14 De aansprakelijkheid van T-Level is beperkt tot het bedrag dat door haar aansprakelijkheids-verzekering wordt gedekt, met een maximum van €2.500.000.
11.15 De cliënt dient binnen 30 dagen na ontdekking van de schade schriftelijk hiervan melding te maken. Na deze termijn vervalt elke aanspraak.
11.16 Het recht op schadevergoeding vervalt als de cliënt verzuimt om alle informatie en medewerking te geven die T-Level nodig heeft om de schade vast te kunnen stellen.
12. Aanbod en Overeenkomst
12.1 Voor elke opdracht worden de afspraken tussen T-Level en de cliënt schriftelijk vastgelegd in een overeenkomst. Deze wordt opgesteld door T-Level en ondertekend door bevoegde vertegenwoordigers van beide partijen. In de overeenkomst staan minimaal de volgende gegevens:
De overige bepalingen van de algemene voorwaarden van T-Level blijven van toepassing.
12.2 De overeenkomst eindigt automatisch als T-Level de medewerker niet langer kan inzetten omdat diens arbeidsovereenkomst is geëindigd.
13. Honorarium
13.1 Facturen van T-Level zijn mede gebaseerd op de urenverantwoordingsstaten die door de cliënt zijn goedgekeurd. Deze urenstaten zijn bindend voor de cliënt.
13.2 Bij een verschil tussen de urenstaat die T-Level heeft en het exemplaar van de cliënt, geldt de versie van T-Level als juist, tenzij de cliënt kan aantonen dat dit niet klopt.
13.3 Als de cliënt geen goedgekeurde urenstaten aanlevert, mag T-Level facturen opstellen op basis van haar eigen gegevens. Dit gebeurt alleen na overleg met de cliënt.
13.4 De cliënt mag de locatie van de werkzaamheden wijzigen. Als dit leidt tot extra kosten voor T-Level, kan T-Level een vergoeding vragen of het tijdschema aanpassen.
13.5 Als de cliënt wil dat de medewerker van T-Level dienstreizen maakt, worden de kosten hiervan doorberekend aan de cliënt.
13.6 T-Level zorgt voor het afdragen van loonbelasting, sociale verzekeringspremies en omzetbelasting die op de werkzaamheden betrekking hebben.
13.7 T-Level vrijwaart de cliënt voor aanspraken van de Belastingdienst of het UWV over deze betalingen, inclusief eventuele rente, boetes en kosten.
13.8 Als er door CAO-verhogingen, loonrondes of nieuwe wettelijke lasten hogere kosten ontstaan, worden deze doorberekend aan de cliënt vanaf het moment dat de wijzigingen ingaan.
14. Informatieverstrekking in het kader Waadi
14.1 De cliënt is verplicht om T-Level tijdig, volledig en juist alle informatie te verstrekken die nodig is om de inlenersbeloning vast te stellen en toe te passen, zoals bedoeld in artikel 8 van de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi). Deze informatie omvat in ieder geval:
14.2 T-Level heeft het recht om de verstrekte informatie te controleren en aanvullende gegevens op te vragen indien nodig voor een juiste toepassing van de inlenersbeloning.
14.3 Als de cliënt niet tijdig, volledig of juist de benodigde informatie aanlevert, heeft T-Level het recht om de inlenersbeloning vast te stellen op basis van de informatie die op dat moment beschikbaar is, inclusief eventuele aannames. De cliënt kan achteraf geen bezwaar maken tegen deze vaststelling.
14.4 De cliënt is volledig aansprakelijk voor alle schade, kosten en gevolgen die T-Level lijdt als gevolg van ontbrekende, onvolledige of onjuiste informatie. Hieronder vallen, maar niet uitsluitend: eventuele naheffingen of boetes opgelegd door toezichthouders, administratieve kosten voor herberekening of correctie van de inlenersbeloning, claims van medewerkers, andere financiële schade die T-Level hierdoor lijdt.
15. Slotbepalingen
15.1 Op deze algemene voorwaarden, aanbiedingen, overeenkomsten en alle rechtsverhoudingen tussen T-Level en de cliënt is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing met inbegrip van de bepaling terzake internationaal privaatrecht.
15.2 Geschillen over de algemene voorwaarden of de uitvoering van de overeenkomst worden voorgelegd aan de rechtbank Oost-Nederland, locatie Zutphen.
15.3 Als een of meer bepalingen uit de overeenkomst ongeldig blijken te zijn, blijft de rest van de overeenkomst geldig. Partijen moeten in dat geval samenwerken om de ongeldige bepaling te vervangen door een geldige bepaling die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel van de oorspronkelijke bepaling.
15.4 Geen van beide partijen mag zonder schriftelijke toestemming van de andere partij rechten of verplichtingen uit de overeenkomst overdragen.
Meldingen