Tijdens de Windesheim Bedrijvenbeurs kwam Arnold in contact met T-Level. Hij volgde destijds de opleiding hbo Elektrotechniek, als vervolg op zijn eerste opleiding in Mechatronica. Vanaf dat moment is het contact gebleven en heeft T-Level kunnen helpen bij het vinden van een stageplek en een uitdagende baan.
In het laatste jaar van zijn studie hielp T-Level bij het vinden van een passende stageplek. T-Level vond een stageplek bij Rademaker, een internationale speler in de ontwikkeling en productie van (speciaal) machines en productielijnen voor de voedingsindustrie gevestigd in Culemborg. Hier werkte Arnold mee aan de systeemontwikkeling van verschillende projecten. “Bij Rademaker wordt er met een groot engineersteam continu gewerkt aan het ontwikkelen en opleveren van hoogstaande machines en oplossingen voor de klant. Het was gaaf dat ik hieraan kon bijdragen.”
“Tijdens en na mijn studie heb ik altijd goed contact gehad met T-Level, dus het was voor mij erg prettig dat zij mij ook konden helpen bij de zoektocht en bemiddeling naar een baan.”
Na afronding van zijn studie wilde Arnold ergens anders aan de slag, dichterbij zijn woonplaats. Als snel werd een mooie uitdaging bij Interface in Scherpenzeel gevonden, op steenworp afstand van zijn woonplaats. “Ik heb meerdere mensen van Interface gesproken en er was direct al een goede klik. Vanaf het begin voelde het goed; zowel de functie als het bedrijf. Het proces verliep ook erg soepel, zowel vanuit de kant van T-Level als van Interface. Ik werd goed geïnformeerd en er werd tijdig en duidelijk gecommuniceerd.”
Arnold kon starten als Junior Engineer Industriële Besturingen (oftewel Software Engineer) bij Interface. “Gelijk op de eerste werkdag kreeg ik taart van T-Level. Ook bleef T-Level betrokken bij mijn ontwikkeling en voortgang en was ik van harte welkom op de personeelsbijeenkomsten.” Na een jaar gewerkt te hebben op basis van detavast-contract, is Arnold inmiddels volledig in dienst bij Interface. “Mijn rol is om te zorgen dat de machines met elkaar en met ons communiceren, zodat de productie zo feilloos en efficiënt mogelijk gaat. Door onze software hebben wij overal en altijd live inzicht in de productie performance.”
“Mijn rol is om te zorgen dat de machines met elkaar en met ons communiceren, zodat de productie zo feilloos en efficiënt mogelijk gaat.”
“Het leuke aan het werken bij Interface is dat we in een relatief klein en daardoor hecht team werken. We hebben dezelfde doelen en werken veel samen aan projecten. Bovendien is de leercurve heel steil, omdat je veel eigen verantwoordelijkheid binnen projecten hebt en je ook hoort wanneer je iets goed of juist niet goed hebt opgeleverd. Heel anders bij een productiebedrijf dan bij een machinebouwer waar de machines over de hele wereld terechtkomen dus.”
“Bovendien is de leercurve heel steil, omdat je veel eigen verantwoordelijkheid binnen projecten hebt en je ook hoort wanneer je iets goed of juist niet goed hebt opgeleverd.”
Arnold moet niet alleen kennis hebben van de software, PLC en systemen als Scada, maar ook van de machine hardware. De meeste productielijnen draaien 24/7. Als er storingen zijn kan hij opgeroepen worden om deze te verhelpen. Hierbij komt zijn opleiding Mechatronica erg van pas. “Het is uitdagend om niet alleen met nieuwe high-end machines bezig te zijn, maar ook met de soms nog oudere aanwezige techniek.”
Interface heeft zeer ambitieuze doelstellingen, zo ook qua productie. “Momenteel werken we met het team aan een zeer innovatief distributiesysteem dat deels smart en autonoom moet gaan draaien. Binnen dit project heb ik een groot deelproject waarvoor ik veel moet schakelen met internationale leveranciers.” Naast leveranciers moet Arnold ook veel schakelen met de rest van zijn team en de technische dienst. Met het oog op Cyber Security schakelt Arnold ook veel met de IT-afdeling. “Het schakelen met verschillende mensen en afdelingen maakt mijn functie nog leuker.”
“Mijn ambities? Ik ben hier voorlopig nog lang niet uitgeleerd!”